Yoga, naturen, naturlig rörelse & arbetsterapi 

- en väg till ett välmående & meningsfullt liv 

Acceptera det du inte kan förändra,
förändra det du inte kan acceptera 

Jag väver ihop naturens läkande krafter med den kunskap jag har inom yoga och min yrkesmässiga kompetens som arbetsterapeut för att hjälpa människor till en stark och välmående kropp & hälsa. 

Jag vänder mig till dig som ofta är stressad. Som har varit, är eller riskerar att bli utbränd. Som ofta lider av oro och ångest, lindrig till måttlig depression, långvarig smärta, sömnsvårigheter eller som helt enkelt vill hitta din inre kraft och ditt sanna jag. 

Vi behöver alla hitta vår egen väg till ett meningsfullt liv.
På vår väg genom livet är det viktigt att komma ihåg att vi kommer från naturen och i naturen hör vi hemma.

Vi behöver den för att må bra och hålla oss friska. Vi är samma stenåldersmänniskor som för flera miljoner år sedan, biologiskt är vi inte förändrade. Vi ÄR natur!
Läs mer om naturterapi här.

Kundaliniyoga är en spirituell yogaform där kroppen har en självklar samhörighet med naturen och moder jord. Kundaliniyoga kallas även Livsyoga. Målet i kundaliniyoga är att frigöra energi i kroppen för att skapa inre balans genom andning, rörelser och meditation.
Det finns massor med forskning inom kundaliniyoga och kroppens energisystem, och hur dessa påverkas av rörelse, andningstekniker och meditation. Medicinsk yoga är en avknoppning till kundaliniyoga men är mer anpassad till personer med smärta, utmattning m.m. Läs mer om kundaliniyoga och medicinsk yoga här.

Naturlig rörelse innebär kort och gott att röra sig naturligt, på det sätt vi är skapta att röra oss på. Jag utgår därför från människans naturliga rörelsemönster i mitt arbete med människor. Läs mer om naturlig rörelse här

Arbetsterapi är den vetenskap som studerar människans förmåga att utföra sina dagliga aktiviteter och sysslor i det vardagliga livet, framförallt vid en skada, sjukdom eller annan funktionsnedsättning. Målet är att hjälpa människor uppnå önskad aktivitetsförmåga, att uppleva delaktighet i sitt eget liv och i samhället. Arbetsterapeuter utgår från individen.
Vem är du? Hur ser dina förutsättningar ut? Vad vill du uppnå?
Vi utgår från det som är viktigt för varje person. Därifrån hittar vi strategier som får vardagen att funka och livet att kännas meningsfullt

Med dessa vetenskapliga teorier inom naturterapi, yoga och arbetsterapi har jag byggt min verktygslåda som jag använder både för att ge min egen kropp de rätta förutsättningarna för att må bra, fysiskt och mentalt, och för att hjälpa andra att må bra och hitta balans. 

Jag har valt att fokusera min verksamhet till naturen.
Dels för att jag själv vill spendera så mycket tid jag bara kan i naturen. Då är ett sätt att ge mig själv förutsättningar för det att helt enkelt ha min "arbetsplats" i naturen. 
Dels är mitt mål med Lotushälsan att få ut fler människor i naturen och hjälpa människor till läkning och en friskare kropp genom att skapa en djupare kontakt med naturen och därmed med sig själva!

Vem är jag?

Jag heter Therese, är 36 år och bor i Helsingborg med mina två barn.
När jag var liten och byggde kojor med mina vänner i skogen runt vårt koloniområde så hade jag rollen som skogshäxa. Jag odlade grönsaker och örter utanför kojan. Jag gjorde häxdrycker och salvor med barr, örter och vatten från Saxån. 
Jag är delvis uppväxt hos min farmor och farfar i Saxtorpsskogen utanför Landskrona och det är från dem jag har fått min kärlek till naturen

Jag är yogainstruktör i kundaliniyoga och medicinsk yoga och har nyligen startat Lotushälsan med målet att bidra till en mer hållbar folkhälsa. Jag vill hjälpa människor att må bättre, få starkare och friskare kroppar och att uppleva meningsfullhet i livet.
Jag jobbar även som leg. arbetsterapeut på Vårdcentral på deltid, där jag främst arbetar med olika skador och åkommor i händer, kognitiva utredningar, stresshantering och rehabilitering vid t.ex. artros, reumatism, fibromyalgi, stroke m.m.

Jag har också gått en utbildning i Motiverande samtal där jag fick stor insikt i hur väsentliga våra värderingar är för att vi ska må bra, dvs det som verkligen är viktigt för oss och att vi strävar efter att leva efter detta, för att uppleva en god hälsa.
Vidare har jag läst en universitetskurs i Friluftsliv där jag läste en hel del forskning om människans behov av naturen. Min slutuppgift handlade om naturterapi och naturens läkande effekter på vår hälsa.

Jag är vetgirig och mycket intresserad av människans komplexitet och av forskning inom framförallt rehabilitering och hälsa, så min verktygslåda byggs ut och ändrar form kontinuerligt. Verktygen blir fler, byts ut och anpassas efterhand som jag utvecklar mina kunskaper inom yoga och skapar mig mer klinisk erfarenhet i mitt arbete som arbetsterapeut och efterhand som jag vidareutbildar mig.  

Jag har personligen en historia med utmattningssyndrom. Naturen och yogan har varit, och är, min terapi.
Lotushälsan grundar sig i min kärlek till naturen och tilltro till dess behövlighet för människans fysiska och psykiska välmående, samt i min övertygelse om att yoga - kundaliniyoga i synnerhet - ger människan en djupare kontakt med sig själv och hjälper kroppen att bli hel och stark!

När vi mår bra och är tillfreds med oss själva så kan vi också ge kärlek till andra och till naturen, som tack för all den kärlek och kraft som vi får av den. 
Titta gärna på Lotushälsans utbud för att se vad som kan hjälpa dig att må bättre i kropp & själ, få en djupare kontakt med dig själv och med naturen! Välkommen!

Min utbildning

Jag har sammanlagt 8 års utbildning på universitet, däribland:

- Arbetsterapeutexamen, Lunds Universitet 2011-2014
- Motiverande samtal, Luleå Tekniska Universitet 2020
- Friluftsliv: miljö, utövare & aktivitet. Linnéuniversitetet 2021  
- God och dålig vetenskap, Stockholms Universitet 2021 
- Kropp, näring och hälsa, Högskolan i Kristianstad 2011
- Medicinsk baskurs: anatomi och fysiologi, Högskolan Dalarna 2011
- Kulturvetenskap och konstvetenskap, Högskolan i Halmstad 2005-2007

Ytterligare utbildningar:
- Instruktörsutbildning Kundaliniyoga & Medicinsk yoga, Kundaliniyogaakademin 2020 - 2021
- Basal Kroppskännedom i aktivitet, distans, Aktivitetsbalans för dig 2021
- Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demens, Vård- och omsorgsförvaltningen Helsingborg Stad 2018
- Förflyttningsteknik manuella förflyttningar samt förflyttning med personlyftar, HMC Göteborg 2018 

Till bokning


Ja tack, jag vill gärna ha Lotushälsans inspirationsmail!

För tips & råd vid smärta, stress, sömnproblem och andra hälsobesvär
Tips för naturlig rörelse
Aktuella yogakurser & naturterapi/skogsbad, friluftsdagar och annat kul! Gratis givetvis!
 Lotushälsan
 
Yoga, naturterapi & friskvård 
© 2022 
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!