Om mig

Jag heter Therese, är 38 år och bor i Laröd med mina två barn (varannan vecka).
När jag var liten och byggde kojor med mina vänner i skogen runt vårt koloniområde så hade jag rollen som skogshäxa. Jag "odlade" grönsaker och örter utanför kojan (vilket innebar att jag pallade från grannarnas trädgårdar och planterade på nytt i skogen. De dog inom kort. Grönsakerna alltså). Jag gjorde "örtteer" och "salvor" med barr, örter och vatten från Saxån. Helt utifrån den fantasi bara ett barn kan ha. Om mina salvor verkligen läkte kompisarnas skrapsår är något osäkert. 
Jag är uppväxt hos min farmor och farfar i Saxtorpsskogen och det är utan tvekan ifrån dem jag har fått min kärlek till naturen och dess läkande krafter. 

Jag är utbildad instruktör i Kundaliniyoga och Medicinsk yoga och driver sedan 2021 Lotushälsan med syftet att hjälpa människor läka kropp och själ. Att hitta tillbaka till sin inre kärna, sitt inre sanna jag. 
Jag är även leg. arbetsterapeut och arbetar deltid inom äldreomsorgen, där jag försöker bidra till en meningsfull vardag i detta jordelivs slutskede. 

Människans komplexitet är något som intresserar mig mycket och jag förkovrar mig ständigt inom rehabilitering och hälsa. Min verktygslåda byggs ut och ändrar form hela tiden i takt med att jag lär mig mer om människan, om mig själv och om livet. 

Personligen har jag en historia med utbrändhet. Naturen och yogan har varit, och är, min medicin.
Lotushälsan grundar sig i min kärlek till naturen och min övertygelse att naturen är avgörande för människans fysiska och psykiska välmående. Samt i att yoga hjälper människan att hitta en djupare kontakt med sig själv - en viktig grund för läkning och hälsa.


Mina verktyg: Yoga, naturen & arbetsterapi

Jag väver ihop naturens läkande krafter med den kunskap jag har inom yoga och min kompetens som arbetsterapeut för att hjälpa människor till en mer hållbar kropp & meningsfull vardag. 

Naturen
På vår väg genom livet är det viktigt att komma ihåg att vi kommer från naturen och i naturen hör vi hemma. Vi behöver den för att må bra och hålla oss friska. Vi är samma stenåldersmänniskor som för flera tusen år sedan, biologiskt är vi inte förändrade. Vi ÄR natur!

Kundaliniyoga är en spirituell yogaform där kroppen har en självklar samhörighet med naturen och moder jord. Målet i kundaliniyoga är att frigöra energi i kroppen för att skapa inre balans genom andning, repetitiva rörelser och meditation.
Det finns mycket forskning inom kundaliniyoga och kroppens energisystem, hur dessa påverkas av rörelse, andningstekniker och meditation. Medicinsk yoga är en avknoppning till kundaliniyoga men lugnare och mer anpassad till personer med bl.a. smärta och utmattningssyndrom. 

Naturlig rörelse innebär kort och gott att röra sig på ett, för kroppen, naturligt sätt. Så som vi är skapta att röra oss. Jag utgår från människans naturliga rörelsemönster i min individuella träning. 

Arbetsterapeuten tittar på människors förmåga att utföra sina dagliga aktiviteter och sysslor i det vardagliga livet. Framförallt vid en skada, sjukdom eller funktionsnedsättning. Målet är att hjälpa människor uppnå önskad aktivitetsförmåga, att uppleva delaktighet i sitt liv, sitt sociala kontext och i samhället. Arbetsterapeuter utgår från individen. Vem är du? Hur ser dina förutsättningar ut? Vad vill du uppnå? Vi utgår från det som är viktigt för varje person. Därifrån hittar vi strategier som får vardagen att fungera och livet att kännas meningsfullt

Är du nyfiken på hur naturen och yogan kan hjälpa dig i din vardag?

Du signar då upp dig för inspirationsbrevet som skickas ut ca 1 gång/månad. Praktiska tips och övningar för en mer meningsfull vardag med mindre stress och mer glädje utlovas. Helt gratis såklart! 


Behöver du kontakta mig? 
Då är du varmt välkommen att maila mig: info@lotushalsan.se

Mina utbildningar

- Instruktörsutbildning Kundaliniyoga & Medicinsk yoga, Kundaliniyogaakademin 2020 - 2021
- Arbetsterapeutexamen, Lunds Universitet 2011-2014
- Naturmedicin, Holistiska kurser, Pågående  
- Autonom och emotionell reglering vid stressrelaterade tillstånd, Karolinska Institutet, 2022
- Friluftsliv: miljö, utövare & aktivitet, Linnéuniversitetet 2021  

- God och dålig vetenskap, Stockholms Universitet 2021 
- Motiverande samtal, Luleå Tekniska Universitet 2020
- Kropp, näring och hälsa, Högskolan i Kristianstad 2011
- Medicinsk baskurs: anatomi och fysiologi, Högskolan Dalarna 2011
- Basal Kroppskännedom i aktivitet, distans, Aktivitetsbalans för dig 2021
- Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demens, Vård- och omsorgsförvaltningen Helsingborg Stad 2018
- Förflyttningsteknik, HMC Göteborg 2018