Meditation

Att meditera handlar inte om att sitta på ett speciellt sätt, att det ska ta en viss tid eller att man måste stänga av alla tankar och uppnå en utomkroppslig upplevelse. Att meditera handlar om att vara närvarande i nuet. I det som händer i kroppen, fysiskt och själsligt. Det handlar om att våga vara i det som är. Att genom att vända uppmärksamheten inåt kunna hitta stabilitet och trygghet när det blåser. Och att hitta ett inre lugn när du är stressad/i en stressig eller svår situation. 

Hellre meditera 5 minuter om dagen än en lång meditation på två timmar i veckan. 

Meditation på Hälsa i Ramlösa

I höst håller jag meditationer på Hälsa i Ramlösa en torsdagskväll i månaden (i december blir det två ggr). Du bokar då in dig på hela terminen, 6 tillfällen med start 15/8 och avslut 19/12. 6 platser. Det kommer även finnas enstaka drop in-platser (i mån av plats och till ett högre pris/tillfälle). 

För dig som vill lära dig att meditera eller som redan mediterar kontinuerligt men behöver en plats att komma till där du kan släppa krav och press och helt låta dig guidas in i en avslappnad medveten närvaro.
För dig som vill meditera tillsammans med andra men i 100% närvaro i dig själv, i din kropp och det som händer i dig. Inga förkunskaper krävs! Dessa meditationer är för alla.

Meditationsstunden startar med att vi sätter oss ner med varsin kopp örtté. Vi dricker teet under tystnad och jag vägleder dig in i en medveten närvaro som startar redan här med koppen i handen. Du får sedan lägga dig ner på yogamattan med en filt över dig och guidas in i en avslappnande meditation. Vi gör därefter även någon sittande meditation, andningsövningar och använder mantran för att träna på medveten närvaro och kontakten med vårt inre.    

Läs mer & boka här

Med hjälp av meditation kan du:

  • Bli mer uppmärksam och medveten
  • Lära dig hantera stress och få kontroll över dina känslor
  • Fokusera på det som är meningsfullt för dig och få lättare att fatta bättre beslut i livet
  • Sakta ner takten i ditt liv, vara mer närvarande i det du gör och det som händer omkring dig
  • Må bättre fysiskt och psykiskt

Avslappningsmeditation för två är inte inplanerat i höstens schema utan bokas privat utifrån era önskemål, vid intresse maila mig så hittar vi en tid som passar! info@lotushalsan.se