Meditation

Att meditera handlar inte om att sitta på ett speciellt sätt, att det ska ta en viss tid eller att man måste stänga av alla tankar och uppnå en utomkroppslig upplevelse. Att meditera handlar om att vara närvarande i nuet. I det som händer i kroppen, fysiskt och själsligt. Det handlar om att våga vara i det som är. Att genom att vända uppmärksamheten inåt kunna hitta stabilitet och trygghet när det blåser. Hitta ett inre lugn när du är stressad/i en stressig eller svår situation. 

Hellre meditera 5 minuter om dagen än en lång meditation på två timmar i veckan. 

Meditation

Jag erbjuder meditationsklasser på min mottagning på Hälsa i Ramlösa. 5 platser per tillfälle. 
För dig som vill lära dig att meditera eller som redan mediterar kontinuerligt men behöver en plats att komma till där du kan släppa krav och press och helt låta dig guidas in i en avslappnad medveten närvaro.
För dig som vill meditera tillsammans med andra men i 100% närvaro i dig själv, i din kropp och det som händer i dig. Inga förkunskaper krävs! Dessa meditationer är för alla.

Meditationsstunden startar med att vi sätter oss ner med varsin kopp örtté. Vi dricker teet under tystnad och jag vägleder dig in i en medveten närvaro som startar redan här med koppen i handen. Du får sedan lägga dig ner på yogamattan med en filt över dig och guidas in i en avslappnande meditation. Vi gör även sittande meditationer och använder mantran för att träna på medveten närvaro och kontakten med vårt inre.    

Läs mer & boka här

Avslappningsmeditation för två

Avslappning & meditation för 2 personer, 60 min.
Ta med din älskade, din vän, syster/bror, kollega eller någon annan du vill dela denna stund med. Passar även för er som är nyfikna på meditation men som inte vill gå på en klass med flera andra. 

Meditationsstunden startar med att vi sätter oss ner med varsin kopp örtté. Vi dricker teet under tystnad och jag vägleder er in i en medveten närvaro som startar redan här med koppen i handen. Ni får sedan lägga er ner på varsin mjuk yogamatta i ull och guidas in i en avslappnande meditation. Om ni vill så gör jag även en mjuk handpåläggning på huvud, axlar och armar för att hjälpa er mer in i djup avslappning. Kanske bara en av er vill detta, eller ingen av er, och det är helt ok. Ni bestämmer och detta kommer vi överens om innan. Vi gör även sittande meditationer och använder mantran för att träna på medveten närvaro och kontakten med vårt inre.  

Läs mer & boka här

Med hjälp av meditation kan du:

  • Bli mer uppmärksam och medveten
  • Lära dig hantera stress och få kontroll över dina känslor
  • Fokusera på det som är meningsfullt för dig och få lättare att fatta bättre beslut i livet
  • Sakta ner takten i ditt liv, vara mer närvarande i det du gör och det som händer omkring dig
  • Må bättre fysiskt och psykiskt