Skogsyoga

Yoga i skogen, helt enkelt!
Passen innehåller både energiökande och avslappnande rörelser, i en härlig kombination av kundaliniyoga, medicinsk yoga och dansyoga, beroende på väder och plats.

Varför i skogen?
Hela min grundidé med Lotushälsan är att använda naturen, särskilt skogen, som rehabiliterings- och friskvårdsmetod. Bara att vistas i naturen har vetenskapligt bevisat positiva effekter på hälsan. I kombination med yoga, framförallt kundaliniyogans läkande delar som frisläpper spänningar och balanserar energier i kroppen, blir det ännu mer läkning för kropp och sinne. Att yoga i naturen är enligt mig den bästa medicinen mot stress, smärta, oro och ångest.

Ofta har jag ett tema på skogsyogan, beroende på årstid. T.ex. i höstas blev det skogsyoga med höstdagsjämnings-ceremoni och en med fullmåne-ceremoni. I vår blir det bl.a. mors dag-skogsyoga och valborgs-skogsyoga!

Hur går det till?
Vi träffas på en bestämd plats, info finns i bokningen, går tillsammans in i skogen till platsen där vi ska vara. 
Skogsyogan består alltid av: 

  • Intoning med mantra
  • Långa djupa andetag
  • Rörelseövningar
  • Vila/skogsbad
  • Meditation eller mantrasång/chanting

För vem?
Skogsyogan består av mestadels lugna, sköna yogapass och passar dig som trivs i naturen oavsett väder (nästan.. Vid ruskväder ställs skogsyogan in) och som klarar sitta på en yogamatta (du får gärna sitta på en kudde eller filt) alternativt en stubbe/stock. Passar framförallt dig som vill komma i djupare kontakt med dig själv men även i djupare kontakt med naturen


Vill du få tips & råd som funkar vid stress- & smärtproblematik, sömnproblem och andra hälsobesvär?Vara först med att ta del av erbjudanden & aktuella kurser, retreats, yoga- & samtalscirklar, skogsyoga, naturterapi, familjedagar m.m.? Klicka då i rutan här under och signa upp dig på inspirationsmailet som skickas ut ca 2 ggr/månad - helt gratis såklart!
(Du kan avprenumerera när som helst).