Skogsyoga

Yoga i skogen, helt enkelt!
Passen innehåller både energiökande och avslappnande rörelser, i en härlig kombination av kundaliniyoga, medicinsk yoga och dansyoga, beroende på väder och plats.

Varför i skogen?
Hela min idé med Lotushälsan är att använda naturen i allmänhet, och skogen i synnerhet, som rehabiliterings- och friskvårdsmetod. Bara att vistas i naturen har vetenskapligt bevisat positiva effekter på hälsan. I kombination med yoga, framförallt kundaliniyogans olika delar som balanserar energier i kroppen med avslappnande mekanismer, blir det ännu mer positiva effekter på hälsan! Att yoga i naturen är enligt mig den bästa medicinen mot stress, smärta, oro och ångest.

Ofta har jag ett tema med skogsyogan, beroende på årstid. T.ex. nu i höst har jag prickat in en skogsyoga med höstdagsjämningen och en med fullmåne. Då blir det skogsyoga med höstdagsjämningsceremoni respektive fullmåneceremoni! 

Hur går det till?
Vi träffas på en bestämd plats, info finns i bokningen, går tillsammans in i skogen till platsen där vi ska vara. 
Skogsyogan består alltid av: 

  • Intoning med mantra
  • Långa djupa andetag
  • Rörelseövningar
  • Vila
  • Meditation
  • Uttoning med mantra

För vem?
Skogsyogan består av mestadels lugna, sköna yogapass och passar dig som trivs i naturen oavsett väder (nästan) och som klarar sitta på en yogamatta alternativt en stubbe eller stock. Passar framförallt dig som vill komma i djupare kontakt med dig själv men även i djupare kontakt med naturen. 


Ja tack, jag vill gärna ha Lotushälsans inspirationsmail!

För tips & råd vid stress, långvarig smärta, sömnproblem och andra hälsobesvär. Aktuella yogakurser, skogsyoga, naturterapi & friluftsdagar. Prenumerationen är gratis såklart! 

 Lotushälsan
 
Yoga, naturterapi & friskvård 
© 2022 
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!