Skogsyoga

Kundaliniyoga i skogen. 
Passen innehåller både energiökande och avslappnande rörelser. 

Varför i skogen?
Hela min grundidé med Lotushälsan är att använda naturen, särskilt skogen, som friskvårdsmetod. Bara att vistas i naturen har vetenskapligt bevisat positiva effekter på hälsan. I kombination med yoga, framförallt kundaliniyogans läkande delar som frigör spänningar och balanserar energier i kroppen, blir det ännu mer läkning för kropp och sinne. Att yoga i naturen är enligt mig den bästa medicinen mot stress, smärta, oro och ångest.

Ibland har jag ett tema på skogsyogan, beroende på årstid. Exempelvis höstdagsjämnings-, mors dag-, valborg- & fullmåne-ceremonier. 

Hur går det till?
Vi träffas på en bestämd plats (all info finns i bokningsinfon) och går tillsammans in i skogen till platsen där vi ska vara. 
Skogsyogan består alltid av: 

  • Intoning med mantra
  • Andningsövningar
  • Yogarörelser
  • Avslappning
  • Meditation och/eller mantrasång/chanting

För vem?
Passar framförallt dig som vill komma i djupare kontakt med dig själv men även i djupare kontakt med naturen.  Skogsyogan består mestadels av lugna, sköna övningar och passar dig som trivs i naturen oavsett väder (nästan i alla fall.. vid ruskväder ställs skogsyogan in), och som klarar sitta på en yogamatta (du får gärna sitta på en kudde eller filt) alternativt en stubbe/stock. 


Nästa tillfälle för skogsyoga: 26 maj kl: 15-16.15
Boka här 

Vill du få tips & råd som funkar vid stress- & smärtproblematik, sömnproblem och andra hälsobesvär?Vara först med att ta del av erbjudanden & aktuella kurser, retreats, yoga- & samtalscirklar, skogsyoga, naturterapi, familjedagar m.m.? Klicka då i rutan här under och signa upp dig på inspirationsmailet som skickas ut ca 2 ggr/månad - helt gratis såklart!
(Du kan avprenumerera när som helst).