Aktuella kurser


1 plats kvar!
En grundkurs i Yoga sutra & Kundaliniyoga 

Start 27/2
12 veckor
Med 6 träffar varannan tisdag kväll kl: 18-19.45
och med övningar & uppgifter att träna med hemma emellan
5 platser
Senaste anmälan: 20/2

Innehåll: 

 • Yoga Sutra – vi går in på de olika delarna vid varje tillfälle: Yama (de 5 etiska principerna/de universella livslagarna), Niyama (5 principer om självstudier & självrening), Asana (kroppsställningar/yogapositioner), Pranayama (andningstekniker), Pratyahara (avstänga yttre världen och fokusera inåt), Dharana (Koncentration), Dhyana (meditation eller kontemplation, reflektion) och Samadhi (djupgående meditation, det högsta sinnestillståndet). 
 • Kundaliniyoga och Chakrasystemet: vi går under varje tillfälle igenom kundaliniyogans olika delar och verktyg, samt chakrasystemet och våra olika chakran/energiområden i kroppen. Vi pratar om obalans i energisystemet och vilka olika symtom detta kan leda till, samt om hur vi kan balansera systemet och upprätthålla en god balans för att ge vår kropp de bästa förutsättningarna att hålla sig frisk. Läs mer här om kundaliniyoga.
 • Vi kommer även in på naturterapi och hur vi kan använda oss av naturen för att hjälpa kroppen att läka. (Det sista tillfället den 7/5) träffas vi utomhus i skogen vid Ramlösaparken för ett Kundaliniyogapass ute i naturen. De andra 5 gångerna håller vi till på mitt rum på Hälsa i Ramlösa. 
 • Varje tillfälle består givetvis också av olika övningar inom kundaliniyogan, samt meditationer, avslappningsövningar och mantrasång/chanting. 
 • Mellan varje tillfälle, som är varannan vecka, får du olika yoga- & meditationsövningar samt reflektionsövningar till din mail som du (om du vill!) kan träna på mellan de fysiska träffarna.

Det här är en grundläggande yogakurs där jag bjuder in dig till en djup kontakt med ditt inre. Din inre kärna, ditt sanna jag.
En kurs där vi får möjlighet att på djupet läka våra kroppar från sjukdom, symtom, trauman, stress, oro, depression eller vad vi nu har med oss i bagaget.

Du blir hållen i en trygg gemenskap tillsammans med mig och andra. 
Både män och kvinnor är varmt välkomna att anmäla sig till denna kurs.
Det finns endast 5 platser, minst 4 deltagare krävs för att kursen ska bli av.

Inga förkunskaper krävs! Men du behöver kunna sitta ner på yogamatta/på en kudde. Och den här kursen rekommenderar jag dig som verkligen vill göra en förändring för din hälsa och som är villig att gå djupt in i ditt inre och på riktigt lära känna dig själv för att kunna läka, må bra och hitta din fulla potential. 

Mer praktisk information och bokning av kursen hittar du här
Kursen är fullbokad, men du kan ställa dig på väntelista om det skulle bli någon avbokning innan kursstart. Kontakt: info@lotushalsan.se 

Start: 27/2
Sista tillfället: 7/5
Senaste anmälan: 20/2
Adress: Lotushälsan, Hälsa i Ramlösa Gravörgatan 1, Helsingborg
Kursavgift: 2295kr
Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till denna kurs. Du kan betala vid kursstart och möjlighet finns att dela upp betalning/betala senare med Qliro. 


Lugn och mjuk yoga som passar i stort sätt alla oavsett ålder och förmåga.
Utförs på yogamatta eller på stol och anpassas efter dina behov och förutsättningar. 

31/1 - 20/3
Onsdagar kl: 10-11.15
Hälsa i Ramlösa
Detta är en pågående kurs med fasta deltagare men med
1-2 lediga drop in-platser varje tillfälle.
250kr/tillfälle
Boka din plats här

Medicinsk yoga är för dig som: 

 • Är, har varit eller riskerar att bli utbränd
 • Ofta är stressad, "uppe i varv" och har svårt att återhämta dig 
 • Eller tvärtom: har låg energi, tappat kontakten med dig själv och svårt att känna glädje och motivation
 • Lider av långvarig smärta, t.ex. pga artros, reumatisk sjukdom, fibromyalgi eller en gammal skada
 • Är eller har varit deprimerad och är rädd att hamna där igen
 • Har sömnsvårigheter


  Kanske flera av dessa stämmer in på dig? Du är i så fall inte ensam. Och det finns hjälp att få som faktiskt kan fungera.
  Medicinsk yoga är en terapeutisk yogaform som används i vården vid bl.a. utmattningssyndrom, psykisk ohälsa, smärtproblematik, fibromyalgi, cancer m.m. 

  Kursen innehåller: 
 • Andningsövningar 
 • Mjuka & varsamma yogarörelser 
 • Mindfulness & meditation
 • Avslappningsövningar

I kursen lär du dig grunderna i medicinsk yoga och efter kursavslut kommer du ha med dig kunskap och tekniker för att kunna anamma yogan i ditt liv. Läs mer här om den medicinska yogans positiva effekter på hälsan. 

Inga förkunskaper krävs! Det kvittar hur vig och rörlig du är, eller inte är. Det finns yogamattor på plats men alla övningar kan även utföras på stol. 
Mer praktisk information och bokning hittar du här.

Kursavgift: 1600 kr 
Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till denna kurs. Du kan betala vid kursstart och möjlighet finns att dela upp betalning/betala senare med Qliro.  

Drop in-pris: 250kr/tillfälle. Boka här