Privat yoga & vägledning
Utifrån mitt holistiska perspektiv som arbetsterapeut och yogainstruktör

Varje människa är unik med sina egna förmågor, erfarenheter och förutsättningar.
Om du lider av:
- Stress
- Utmattning/kronisk trötthet
- Långvarig smärta (t.ex. vid artros, fibromyalgi eller efter en skada)
- Huvudvärk/migrän
- Sömnproblematik
- Lindrig till måttlig depression/psykisk ohälsa
Så kan det vara all idé att investera i individuell hjälp och vägledning! Detta passar även dig som hellre vill ha privata yogalektioner än att delta i gruppyoga. 
 


Som deltagare (eller tidigare deltagare) på en yogakurs får du 
20% rabatt på privat yoga & vägledning!

*Gäller i 3 mån efter avslutad kurs

Det här kan jag hjälpa dig med

Du kanske önskar få igång kroppen fysiskt, minska smärta och stelhet. Bli mjukare, rörligare och mer flexibel? Eller så kan det vara så att du ofta upplever dig stressad och har svårt att varva ner och återhämta dig, då är det kanske mindfulness och medveten kroppsnärvaro vi behöver fokusera på.
Kanske lider du av kronisk trötthet och motivationslöshet? Migrän/spänningshuvudvärk? Eller är det nedstämdhet/depression som gör vardagen svår?  

Med hjälp av yoga som vi anpassar utifrån dina förutsättningar och behov, andnings- och avslappningsövningar, kroppsmedvetenhet/basal kroppskännedom, naturlig rörelse, omgivningsanpassningar, ergonomi och aktivitetsbalans utformar jag ett program och plan som du följer under en tid för att se om du upplever någon förändring. 

Ofta behöver man göra omprioriteringar i livet och i vardagen.
För att hitta dina sanna värderingar och vad som på riktigt är meningsfullt för dig så använder jag ibland värderingskort från min utbildning i Motiverande samtal. Jag utgår även från olika arbetsterapeutiska material som används inom primärvården och psykiatrin för att kartlägga var dina svårigheter ligger och vad som är viktigt och värdefullt för dig, för att vi tillsammans ska kunna sätta ihop ett program och plan som passar dig och ditt liv. Du får en PDF efter vårt möte med program och de övningar som vi gått igenom.

Jag använder den kunskap och de verktyg jag har i min roll som yogainstruktör och utifrån mina erfarenheter som arbetsterapeut, men jag har inget patientansvar och för ingen journal. För mig är det viktigt att vara professionell och när jag anser att du har behov av en vårdutförare så hänvisar jag dig till din vårdcentral. 

*Omgivningsanpassningar kan t.ex. handla om hjälpmedel eller anpassningar av miljön runt omkring dig, men det kan också vara så att du behöver anpassa dina aktiviteter. T.ex. om du har svårt att dammsuga* p.g.a. ryggsmärta så tittar på vad som kan förändras i just denna aktivitet. Du kan t.ex. ha hjälp av något hjälpmedel som ger dig bättre hållning när du dammsuger, eller så behöver du anpassa aktiviteten genom att dela upp den i mindre delar, t.ex. dammsuga ett rum i taget med pauser emellan. Du kanske rentav kan överlåta dammsugningen åt någon annan om den möjligheten finns, och acceptera att du måste släppa kontrollen på just denna aktivitet. Så att du istället får ork och energi över till något annat som du hellre vill kunna göra, något roligt och lustfyllt som ger dig energi och glädje.
*dammsugningen här kan såklart bytas ut till vilken annan aktivitet som helst. 

Info & bokning

Vad: Kostnadsfri konsultation på telefon eller zoom ca 20 min. Om du hellre vill ta det via mail så går det bra.
Vi samtalar om dina svårigheter/begränsningar och behov. Du får berätta hur du har det och om dina behov och önskemål/målsättningar. Jag ställer frågor och gör en bedömning utifrån min kunskap och erfarenhet som arbetsterapeut och yogainstruktör och vi känner båda av om jag kan hjälpa dig.

Om allt känns bra och du vill prova privat yoga & vägledning så bokar vi en session på ca 90 min där vi träffas fysiskt. 

Hur: Vad en privat yogalektion/session består av kan vara väldigt varierande. Det beror helt och hållet på vilka svårigheter, behov och önskemål du har. Sessionen består av kartläggning med hjälp av olika material som jag använder mig av, samt yoga, övningar i mindfulness, meditation och basal kroppskännedom. 

Var: Helst hemma hos dig (om du bor i Helsingborg med omnejd) då det är där du lever och gör. Då kan jag se hur det ser ut runt dig och kan hjälpa dig i den miljö där du troligtvis spenderar den mesta av din tid. Men det går också bra att träffas på något av de fysiska ställena jag är verksam på, alternativt utomhus på en lugn plats i naturen!

Kostnad: Konsultation är kostnadsfri. Därefter är kostnaden för en privat yogalektion/session på ca 90 min 595 kr. Uppföljning 395 kr ca 60 min. 

Boka privat yoga & vägledning genom att höra av dig till mig via formuläret nedan, eller skicka ett mail till info@lotushalsan.se

Behöver du kontakta mig? 

Skicka ett mail till info@lotushalsan.se

Följ Lotushälsan på Instagram
@lotushalsan


 Lotushälsan
 
Yoga, naturterapi & friskvård 
© 2022 
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!