Individuell vägledning & coachning
Utifrån mitt holistiska perspektiv som arbetsterapeut och yogainstruktör

Varje människa är unik med sina erfarenheter och förutsättningar.
Om du lider av:
- Stress
- Utmattning/kronisk trötthet
- Långvarig smärta (t.ex. vid artros, fibromyalgi eller en gammal skada)
- Huvudvärk/migrän
- Sömnproblematik
- Lindrig till måttlig depression
Så kan det vara en god idé att investera i individuell hjälp och vägledning.
Detta passar även dig som hellre vill ha privata yogalektioner än att delta i gruppyoga. 
 


Som deltagare (eller tidigare deltagare) på en yogakurs har du 
20% rabatt på individuell vägledning!

*Gäller i 3 mån efter avslutad kurs. Gäller även deltagare på mina kurser hos Gofitness.

Change is never painful. Only resistance to change is painful.
/Buddha

Det här hjälper jag dig med

Du kanske önskar få igång kroppen fysiskt, minska smärta och stelhet. Bli mjukare, rörligare och mer flexibel? Eller så känner du dig ofta stressad och orolig, har svårt att varva ner och återhämta dig. Då är det kanske mindfulness och medveten kroppsnärvaro vi behöver fokusera på.
Kanske lider du av kronisk trötthet och motivationslöshet, migrän/spänningshuvudvärk, eller är det nedstämdhet/depression som gör vardagen svår?  

Med hjälp av..

  • Yoga som anpassas utifrån dina förutsättningar och behov
  • Andnings- och avslappningsövningar
  • Kroppsmedvetenhet/basal kroppskännedom
  • Naturlig rörelse
  • Råd kring omgivningsanpassningar/hjälpmedel & ergonomi
  • Aktivitetsbalans

..utformar jag ett individuellt program för dig och vi lägger tillsammans upp en plan som du följer under en tid, som vi sedan följer upp och eventuellt justerar om det behövs. Däremellan håller vi kontakten via mail och du kan när som helst ställa frågor och be om råd eller justeringar om det är något som inte känns helt bra som skulle kunna bli bättre. 

Jag är lyhörd och engagerad i mina klienter. Jag är mån om att göra ett bra jobb så att du kan förbättra din hälsa, hitta kontakten med din inre kärna och uppnå styrka, självsäkerhet och ett inre lugn. 

Ofta behöver man göra omprioriteringar i livet och i vardagen.
För att hitta dina sanna värderingar och vad som på riktigt är meningsfullt för dig så använder jag mig av en metod och material från min utbildning i Motiverande samtal. Jag utgår även från olika arbetsterapeutiska material (som bl.a. används i primärvården) för att kartlägga var dina svårigheter ligger och vad som är viktigt och värdefullt för dig, för att vi tillsammans ska kunna sätta ihop ett program och plan som passar dig och ditt liv. Du får programmet på en PDF-fil till din e-post efter vårt möte.

Jag använder den kunskap och de verktyg jag har i min roll som yogainstruktör och utifrån mina erfarenheter som arbetsterapeut, men jag har inget patientansvar och för ingen journal. För mig är det viktigt att vara professionell och när jag anser att du har behov av en vårdutförare så hänvisar jag dig till din vårdcentral. 

*Omgivningsanpassningar kan t.ex. handla om hjälpmedel eller anpassningar av miljön runt omkring dig, men det kan också vara så att du behöver anpassa dina aktiviteter. T.ex. om du har svårt att dammsuga* p.g.a. ryggsmärta så tittar vi på vad som kan förändras i just denna aktivitet. Du kan t.ex. ha hjälp av något hjälpmedel som ger dig bättre hållning när du dammsuger, eller så behöver du anpassa aktiviteten genom att dela upp den i mindre delar, t.ex. dammsuga ett rum i taget med pauser emellan. Du kanske rentav kan överlåta dammsugningen åt någon annan om den möjligheten finns, och acceptera att du måste släppa kontrollen på just denna aktivitet. Så att du istället får ork och energi över till något annat som du hellre vill kunna göra, något roligt och lustfyllt som ger dig energi och glädje.
*dammsugningen här kan såklart bytas ut till vilken annan aktivitet som helst. 

Info & bokning

Vad: Kostnadsfri konsultation på telefon eller zoom ca 20 min. Om du hellre vill ta det via mail så går det bra.
Vi samtalar om dina svårigheter/begränsningar och behov. Du får berätta hur du har det och om dina behov och önskemål/målsättningar. Jag ställer frågor och gör en bedömning utifrån min kunskap och erfarenhet som arbetsterapeut och yogainstruktör och vi känner båda av om jag kan hjälpa dig.

Om allt känns bra och du vill prova individuell vägledning så bokar vi en session på ca 90 min där vi träffas fysiskt. 

Hur: En session/ett individuellt vägledningssamtal kan se väldigt olika ut. Det beror på vilka svårigheter, behov och önskemål du har. Sessionen består av kartläggning med hjälp av olika material som jag använder mig av, samt yoga, övningar i mindfulness, meditation och basal kroppskännedom. 

Var: Helst hemma hos dig (om du bor i Helsingborg med omnejd) då det är där du lever och gör. Då kan jag se hur det ser ut runt dig och kan hjälpa dig i den miljö där du troligtvis spenderar den mesta av din tid. Men det går också bra att träffas på något av de fysiska ställena jag är verksam på, alternativt utomhus på en lugn plats i naturen!

Kostnad: Konsultation är kostnadsfri. Därefter är kostnaden för en session på ca 90 min 605 kr. Uppföljning 365 kr ca 60 min. 

Boka individuell vägledning genom att höra av dig till mig via formuläret nedan, eller skicka ett mail till info@lotushalsan.se

 Lotushälsan
 
Yoga, naturterapi & friskvård 
© 2022 
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!